Status
think positive of your life :)


Anna Eyra
ABOUT ENTRY LINKS STUFF FOLLOW Dashboard



CintA mOnyeT
November 12, 2013 • 5:07 AM • 5 comments
Assalamualaikum readers ,


hello , whats up yoo , peace yo , salam 1 Malaysia ..:)
baiklah skrg tepat jam 8.15 di jam laptop saya and saya baru lepas tengok 'playboy itu suami saya' . Okay citernye bagi saya agakla sikit best gak , mungkin ade bagi sesetengah orang x suka tengok citer nie xthula sebab ape tapi citer nie sbnrnye dari novel kn ? klau boleh nak baca dlu citernye cmne kat novel , brulah ade rase gempak .. ^o^ .. hm , bile tengok citer nie teringat pulak kat sorang mamat ni ..

Flashback start ,
Name dy Alif , satu kelaz ngn saya iaitu 5 Cemerlang skali ngn athirah and afiqah dye tinggi sikit dari saya , berkulit putih , senyuman yg sentiasa menarik .. haha , dh start berangan pulak dh .. and dye sweet gak<<< am i was writing ?? *maybe not . Saya kawan ngn dy time tu x silap darjah 5 kot hingga ke darjah enam . Time nie darjah lima then dlm kelaz dye asyik senyum je bila tengok saya , jadi pelik plak kekadang tu berangan sorang diri . Then tup tap tup tap loceng rehat bunyi and kitaowang suma pon kluar rehat . Syira g tandas jp time tu sebelum makan and dlm tandas pulak ade sorang kawan kelaz , Sarah .. dy pon cakap>> Sarah : eh , syira nmpknye skrg ko dh ade peminat heh ? " Dengan perasaan yg pelik syira pon balas>> Syira : ape yang ko ckp nie x fhm la .. >> Sarah : eh leh buat2 xthu plak ..
>> Syira : betolla aku x fhm ko ckp ape ? .. Dengan perasaan geram syira terus kluar tandas and menuju ke kantin .. Smpai kat kantin pulak .. Alif ade kat sane . Dy senyum lagi .. okay , syira terus g tanye kat dye >> Syira : eh , asal ko senyum2 hah ? >> Alif : tanye athirah and afiqah ..
then syira pon tanye dorang >> Syira : weh , asal ngn alif tu , dy asyik senyum2 je ? athirah and afiqah saling pandang pastu senyum . Dorang pon g kat alif untuk bisikan sesuatu , saya x dengar ape dorang bisikan .. okay x pe xnk gtahu .. x lame pastu dorang pon datang balik kat syira and diaowang yang alif suka syira .. tak berdebar giler rase kat hati ///_/// maklumlah first time tetibe ade org tu ckp dy suka kita .. perempuan kan ade perasaan mstilah dy cepat tersentuh .. Syira trus pandang mka alif bile athirah and afiqah selasai cakap .. malu sangat time tu .. hmm <Allah je yg tahu camne perasaan tu . Bile dh tengok muka dy syira malu and terus pegri baratur kat halaman untuk naik kelaz . Katkelaz pulak dy x abis2 datang kat tempat syira and senyum2 . Dy sbnarnye nk tanye athirah yg syir asuka dy balik x ? tapi x kesampaian .. Syira x blh bagi jawapan kat dy time tu so syira amik keputusan bagitahu esok ..

Keesokkannya ,
Dalam kelaz dy pon g tmpt syira and tanye tapi syira takut nk g tahu , syira pon suruh athirah gthu yang syira akan suka dy tapi lepas UPSR .. dy pon owh okay .. Xthulah mungkin dy marah ke ape .. sorry alif ..

Kenangan : hari tu klaz syira ade pendidikan jasmani tapi malangnye hujan .. cikgu pon soh duduk bawah bumbung kat tepi gelanggang .. hm , time nie suma bosan .. cikgu pon buat aktiviti menyanyi .. Alif pon ape lagi dy minat menyanyi so dy pon jion nyanyi tu .. and nyanyi lagu PUSPA >>

Kau gadis ku yang cantik 
Cuba lihat aku disini 
Disini ada aku  
Cinta padamu .

Walau ku tahu 
bahwa dirimu sudah ada
yang punya
Namun kan ku tunggu sampai
kau mahu.....

woa x2

jangan jangan kau menolak 
cinta ku
jangan jangan kau ragukan hatiku
ku yang setia menunggu
untuk jadi pacarmu ..

klau nk thu lebilah lanjut sila buka youtube 
lagu bertajuk PUSPA - ST12

Time nie dy dh la nyanyi pandang syira x ke debar .. haih ape plak dy buat nie .. smpi ujan dh henti dy nyanyi ang bunyi loceng tamat waktu pj .. kitaowang naik klaz .


Tapi apakan daya sekarang dh penghujung tahun 2013 kn ? kejadian ni berlaku pada tahun seingat syira 2009 <<< dh banyak masa berlalu .. skrg dh xjmpe and ia berlalu cam tu je .. sbb salah syira x bagi jawanpan lepas ..Nak sebab syira x suka dy cause dlu dy playboy .. suka mainkan hati pompuan .. inilah citer yang watak nye same cam lelaki dalam "playboy itu suami saya" tapi jangan salah anggap .. suami tu x lah .. juz nk gmbr kn watak lelaki tu and alif .. and hope bolaeh jmpe alif di masa akan datang .. amin :) sorry klau ade salah ejaan ,, hehe malas nk cek balik .. thats all from me . wait for new post .. assalamualaikum .



Thanks For Reading !


PASTFUTURE
The writer

Assalamualaikum , welcome to my simple blog :) be nice to my blog k ? im sweet 16teen that live at earth . im kinda silent or maybe a mysterious miss that always keep a secret ..How about you? Tell me at cbox :) btw follow my instagram _annaeyra , i wll follow u back



Awesome Friends

WeChat here

Ask Me maybe ? :)


Sweet Memories

Archive

CREDIT SECTION


Full Edit by: @esharky_
Owner blog: Anna Eyra
Best view:Miss Google